Ruladă mexicană cu ciocolată picantă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat de pandișpan
• 4 ouă • 1 praf de sare • 150 g zahăr • miezul de la 1 baton de vanilie
• 100 g făină • 1 plic praf de budincă de vanilie • 1 linguriță praf de copt
Umplutură-trufă & ornat
•  360 g ciocolată amăruie • 150 ml frișcă • 50 g unt
• 1/4 linguriță praf de chili  • 2 linguri cacao

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se separă ouăle. Albușurile se bat cu sare, 50 g zahăr și miez de vanilie. Gălbenușurile se bat cu 100 g zahăr; se înglobează făina ameste­cată cu praf de copt și praf de budincă. Se adaugă albușurile bătute și se omogenizează. Se repartizează compoziția de pandișpan pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace cca 12 min. Se scoate apoi din cuptor, se răstoarnă și se desprinde hârtia de pe fund.
Se pune la fiert frișca, apoi se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucăți. Se înglobează, urmată de unt și chili. Se lasă să se răcească compoziția la 30 ºC și în final se încorporează whisky.
Se taie blatul de pandișpan în fâșii longitudinale de cca 4 cm lățime. Se pun deoparte 6 linguri din crema-trufă și restul se repartizează pe fâșiile de blat. Se rulează prima fâșie și se așază pe mijlocul unui platou; a doua fâșie se așază în prelungire, ca un melc. Se continuă cu următoa­rele fâșii, luând naștere o spirală mare.
Se unge spirala cu restul de cremă și se decorează cu furculița, lăsând dâre. Se pudrează tortul cu cacao.

Preparare: 100 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*