Ruladă de vișine cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
Aluat
• 50 g cacao • 75 g făină 
• 1 linguriță praf de copt 
• 5 ouă • 100 g zahăr
Umplutură
• 250 ml frișcă • 200 g vișine din compot
Cremă
• 150 g unt • 50 g zahăr pudră • 200 g ciocolată amăruie topită

Se încinge cuptorul la 
190 °C. Se tapetează o tavă 
cu hârtie de copt și se unge 
cu unt; se presară deasupra puțină pudră de cacao.
Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt și cacao. Se bat ouăle cu zahăr timp de cca 8 min. cu mixerul. Apoi se înglobează amestecul de făină.
Compoziția de aluat se repartizează în tavă, se nive­lează și se coace 15 min., în cuptorul preîncălzit.
După ce se scoate din cuptor, blatul se lasă să se odihnească cca 2 min. Se răstoarnă apoi pe un prosop textil curat, pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund. 
Se rulează apoi blatul în prosop și se lasă să se răcească.
Se bate frișca. Se derulează cu grijă aluatul și se unge cu 
un strat de frișcă; deasupra 
se repartizează vișinele bine scurse de zeamă în prealabil și se rulează la loc.
Se prepară o cremă: se bate untul cu zahăr și se înglobează ciocolata amăruie topită și răcită. Rulada se unge cu cremă de ciocolată.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*