Ruladă de rață de cu pere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 rață • 2 pere • 80 g nuci de Cajou nesărate
• 100 g brânză cu mucegai albastru • 3 linguri vin alb • sare, piper

Rața se așază pe tocător. Se crestează pe piept și în dreptul copanelor, astfel încât să formeze o masă compactă. Se sărează și se piperează. Se decojesc perele și se curăță de cotoare. Pulpa de pară se taie felii subțiri, care se repartizează peste
carne. Se toa­că nucile, se amestecă îm­pre­ună cu brânza zdrobită și se așază cu grijă peste pere. Se rulează carnea și se leagă cu ață.
Se încinge cuptorul la 170 ºC.  Rulada se prăjește mai întâi în tigaie, de jur-împrejur, până se rumenește, apoi se așază în tavă, se toarnă vinul și se coace la cuptor cca 50 min. După aceea, se scoate din cuptor și se lasă să stea 10 min.
Sosul din tavă se pune la fiert până ce își reduce volumul la o treime. Se taie apoi rulada felii, se toarnă deasupra sosul și se servește.

Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*