Ruladă de porc cu nuci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 1 oră și 30 min.
• 100 g nuci • 50 g caise uscate • 2 linguri miere
• 1 lingură coniac • 1 lingură suc de lămâie • 600 g carne de porc slabă
• 100 g slă­ninuță feliată • 1 legătură pătrunjel tocat • piper pisat
• sare • 1 lingură ulei • 1 lingură unt

Nucile tocate se pun într-un castron și se adaugă caisele tocate. Se adaugă apoi coniacul, mierea și sucul de lămâie.
Se lasă să se marineze.
Se fasonează carnea pentru ruladă; se bate astfel încât să formeze o foaie; se sărează, se piperează, apoi se așază feliile de slăninuță și nucile tocate. Deasupra se presară pătrunjel tocat. Se rulează și se leagă cu ață. Se prăjește rulada pe toate fețele, într-o tigaie cu ulei încins.
Se așază rulada într-o tavă și se presară restul de pătrunjel. Se pun de jur-împrejur bucăți de unt și se toarnă o cană cu apă. Se acoperă tava cu un capac și se coace 40 min. în cuptorul încins în prealabil la 180 °C.
Se scoate apoi capacul și se mai coace rulada cca 15 min., ca să se rumenească. Se scoate rulada din cuptor și se lasă să se odihnească pe un fund de lemn cca 10 min. Între timp se toarnă în tavă o ceașcă de apă și se lasă sosul să dea într-un clocot. Se sărează și se piperează după gust. Se taie carnea felii și se servește cu sos și eventual cartofi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*