Ruladă de pasăre

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 pui (cca 1,3 kg) • sare, piper • 4 ouă fierte
• 100 g fasole verde • 1 morcov • 1 praf chimen măcinat • 2 linguri ulei
• 180 g unt • 250-300 ml supă de pui
• verdeață

Se dezosează puiul, se spală, se șterge și se așază cu pielea în jos pe planșetă; se acoperă cu folie și se bate ușor. Se îndepărtează folia, se sărează și se piperează carnea.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se decojesc ouăle și se spală legumele. Se taie morcovul bețișoare. Pe stratul de carne se așază un șir de ouă, apoi legume asortate. Se rulează carnea și se leagă cu ață. Se condimentează cu sare, piper și chimen, se așază într-o tavă unsă cu ulei și se presară deasupra bucățele de unt; se stinge cu puțină supă și se coace cca 90 min., în cuptorul pregătit, timp în care se stropește cu supa din tavă. La finalul timpului de coacere se adaugă restul de unt și verdeață. Se scoate rulada din cuptor și se îndepărtează ața. Se taie rulada felii și se servește cu sos.
Preparare: 2 ore și 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*