Ruladă de omletă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 porții
•50 g margarină •60 g făină •sare •500 ml lapte cald •5 ouă •500 g urdă •1 legătură mărar •500 ml smântână

Preparare
1. Se prepară umplutura: se amestecă într-un bol urda cu 200 ml smântână,  sare și mărar tocat.
2. Se prepară blatul: se separă ouăle. Se pune margarina în cratiță și se topește; se adaugă făina și laptele, amestecând continuu, până ce compoziția prinde o consistență de ciulama. Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească și apoi se adaugă gălbenușurile unul câte unul, ames­tecând bine pentru fiecare. Apoi se înglobează albușurile bătute spumă.
3. Se toarnă compoziția într-o tavă de 40 x 30 cm foarte bine unsă și tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit, până se rumenește puțin.
4. Blatul se răstoarnă cald pe un șervet umed. Se rulează în șervet, apoi se derulează și se umple cu amestecul preparat. Rulada se așază pe un platou lung și se acoperă cu smântână din belșug. Se servește caldă sau rece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*