Ruladă de marțipan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ruladă cu marțipan și frișcă
20 felii/ Prep.: 30 min.
Blat: • 3 ouă • 1 praf de sare
• 3 linguri zahăr pudră • 2 linguri făină albă
• 4 fire cimbru • 125 g masă de marțipan
• zahăr pudră • 1/2 lingură gem de lămâi
Cremă: • 200 ml frișcă 40% grăsime
• 1 lingură zahăr pudră • 1 praf coajă de lămâie rasă
• 1-2 linguri suc de lămâie

Se separă ouăle. Albușurile se bat cu un praf de sare; se înglo­bează treptat câte o lingură de zahăr.
Separat se bat 2 gălbenușuri; se adaugă făina, se încorporează, apoi se adaugă albușurile bătute și se omogenizează. Se așază compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace cca 8 min. în cuptorul încins la 200 ºC. Se răstoarnă pe un prosop pudrat cu zahăr, se des­prinde hârtia de pe fund și apoi se rulează blatul în prosop.
Se spală cimbrul și se toacă. Se adaugă la compoziția de marțipan și se frământă. Se pudrează planșeta cu zahăr și se întinde o foaie de marțipan de dimensiunea blatului. Se derulează blatul și se unge cu un strat subțire de gem; deasupra se așază foaia de marțipan și se presează puțin. Se bate frișca împreună cu coaja de lămâie rasă; la final se adaugă sucul de lămâie și se repartizează compoziția pe stratul de marțipan. Se rulează și se înfășoară în folie de plastic sau hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu.
Se dă la frigider cel puțin 1 oră. Se taie rulada felii și se decorează cu restul de cremă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*