Ruladă de iarnă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 1 oră și 45 min.
La marinat: 1 oră
Ruladă: • 1 ceapă • 1 legătură maghiran • 500 g carne de porc tocată • 500 g carne tocată de vită
• sare, piper • 2 ouă • 1 lingură muștar • 200 g felii de bacon
Umplutură: • 4 crenvurști de curcan • 2 ouă fierte tari
• 4 castraveciori murați
Cartofi: • 800 g cartofi • 80 g unt • 2 cepe verzi • 2 căței de usturoi

Ceapa se curăță și se toacă. Se toacă maghiranul. Se amestecă într-un castron cele 2 feluri de carne, cu o linguriță de sare și puțin piper. Se adaugă ouăle și muștarul și se mai amestecă o dată. Apoi se adaugă ceapa și maghiranului și se lasă să se odihnească cca 1 oră. Se tapetează planșeta cu hârtie de copt. Se așază feliile de bacon strâns una lângă alta, ca să formeze o foaie compactă. Se repartizează deasupra umplutura de carne. În mijloc se așază ouăle fierte tăiate sferturi și jumătăți de crenvurști și castraveciori.
Se rulează în hârtia de copt și se așază cu grijă într-o tavă. Se stropește cu apă (cca 1/2 cană) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 ºC; se coace cca 45 min.
Se scoate friptura din cuptor și se transferă pe un fund de lemn; se lasă să se odihnească cca 15 min.
Sosul din tavă se stinge cu puțină apă și se dă în clocot; se lasă să fiarbă câteva minute. Sosul se servește alături de friptură și cartofi la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*