Ruladă de curcan cu verdeață

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 porții
•60 g sâmburi de pin •4 fire busuioc •250 g roșii uscate în ulei
•400 g cremă de brânză de vaci •sare, piper •1,2 kg piept de curcan •4 linguri ulei de măsline
•1 fir praz •150 g ceapă •2 căței de usturoi •5 fire cimbru •150 g ciuperci Champignon
•1 lingură gem de caise •200 g roșii cherry

Se prăjesc sâmburii de pin într-o tigaie, fără grăsime. Se toacă busuiocul. Se lasă să se scurgă roșiile de ulei și se taie fâșii. Se amestecă toate cu brânza de vaci, sare și piper. Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se sărează și se piperează carnea. Se așază deasupra compoziția de brânză și se rulează; se fixează cu ață. Se prăjește de jur împrejur în ulei. Se coace la cuptor 30 min.
Se taie prazul rondele și se opărește în apă cu sare 2-3 min. Se scurge. Se taie ceapa felii, iar usturoiul se toacă. Usturoiul și ceapa se călesc în ulei. Se adaugă felii de ciu­perci și se călesc; se adaugă în final cimbrul. Se așază alături de carne și se mai coace 10–15 min.
Friptura se unge cu gem, se adaugă roșiile cherry, prazul și 2 linguri ulei. Se mai coace 15 min. Se scoate din cuptor și se îndepărtează ața. Carnea se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească câteva minute. Legumele se condimentează cu sare, piper și cimbru tocat. ­Carnea se despa­che­tează și se taie felii. Se ser­vește cu legume.
Per porție: 640 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*