Ruladă de curcan cu spanac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•600 g cartofi •10 g unt
•80 g cașcaval ras •450 ml smântână •usturoi tocat
•2 roșii tăiate felii
•125 ml lapte •250 g
spanac congelat •100 g brânză de vaci •1 lingură parmezan ras
•4 cl coniac
•4 filéuri de piept de curcan
•1 gălbenuș
•1 lingură făină •4 cl coniac

Se curăță cartofii, se spală și se taie felii. Se încinge cuptorul la 200° C. Se freacă o formă de sufleu cu usturoi și se unge cu unt. Se așază cartofii și deasupra roșiile. Se toarnă 250 ml smântână amestecată cu cașcaval, lapte, sare și piper. Se coace 45 min.
Se înăbușă spanacul. Se adaugă brânză, parmezan și gălbenuș. Pieptul de curcan se bate, se sărează și se pipe­rea­ză. Se repartizează deasupra spanacul. Se rulează și se fixează cu scobitori. Ruladele se pudrează cu făină și se pră­jesc de jur împrejur la foc mijlo­ciu 10 min. Se scot și se păstrează la cald.
Sosul de la friptură se stinge cu coniac; se toarnă restul de smântână. Se condimentează cu sare și piper. Se taie busuiocul fâșii. Se taie ruladele și se servesc cu sos și gratin. Se pre­sară verdeață și se ornează cu frunze de busuioc.
Per porție: 900 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*