Ruladă de cacao cu cremă de fructul pasiunii

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu, bucătar-șef la restaurantul Maxim din capitală, a pregătit o minunată ruladă de cacao cu cremă de fructul pasiunii

Ingrediente pentru 6-7 porții
Foaia de ruladă
• 4 ouă • 150 g zahăr • 50 g cacao • hârtie de pergament
Crema
• 4 gălbenușuri • 300 ml lapte • 200 g piure de fructul pasiunii (sau alt fruct) • 50 g amidon
• 200 g zahăr

Albușul se bate spumă, se adaugă zahărul sub formă de ploaie și se con­tinuă baterea până se topește zahărul. Se adaugă gălbenușul, amestecându‑se ușor de sus în jos. Se presară pudra de cacao cernută și se omoge­nizează.
Pe o foaie de hârtie (30 cm/20 cm)
se întinde cu o paletă compoziția rezultată, în strat uniform (circa 2 cm) și se dă la cuptorul încins în prealabil. Se ține în cuptor 7-8 min., la 180 grade.
Crema: se separă albușul de găl­be­nuș, apoi gălbenușul se omogenizează cu zahărul, amidonul și fructul pasiunii. Laptele se pune la fiert și, când este aproape să clocotească, se adaugă gălbenușurile și se amestecă cu un tel până începe să clocoteasca ușor, apoi se ia de pe foc. Când crema s-a răcit, se omogenizeaza cu telul.
Foaia se desprinde ușor de hârtie și se lasă pe un prosop. Cu o paletă, se întinde crema pe toată suprafața foii și se începe rularea. Se dă la rece și se consumă după câteva ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*