Ruladă cu urzici

Credit foto: Studio-Gi/Fotolia.com
Credit foto: Studio-Gi/Fotolia.com
Credit foto: Studio-Gi/Fotolia.com

6 porții / Prep.e: 25 min.
• 250 g aluat de foi • 500 g urzici tinere
• 2 linguri unt topit
• 150 g cașcaval sau telemea • 2 ouă

Se rade brânza. Urzicile se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se strecoară și se toacă. Se adaugă unt topit și 50 g brânză și se amestecă.
Separat, se fierb ouăle tari (cca 10 min.). Se trec prin jet de apă rece și se decojesc, se lasă să se răcească puțin, apoi se taie rondele. Se unge o tavă cu unt.
Se întinde o foaie de aluat și se acoperă cu piureul de urzici; se presară rondele de ou. Se rulează și se așază pe tava unsă. Se presară brânză rasă și se dă la cuptor 35-40 min., până când se rume­nește brânza. Rulada se servește caldă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*