Ruladă cu spanac și somon

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 5 porții
• 400 g spanac congelat (tocat) • 5 ouă
• 160 g cremă de brânză de vaci
• ½ linguriță de sare • 3 linguri făină
• ½ plic praf de copt • 3 căței de usturoi
• 200 g filé de somon afumat
• 2 linguri parmezan ras

Se fierbe spanacul 5 min., apoi se lasă să se răcească. Se separă ouăle și se bat gălbenușurile cu 50 g brânză și se pasează cu spanacul congelat. Se adaugă făina amestecată cu sare și praf de copt. În final, se înglobează albușul bătut. Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se așază compoziția pe o tavă tapetată cu hâr­tie de copt. Se coace la cup­tor cca 15 min. Apoi se scoa­te din cuptor și se lasă să se răcească.
Se pisează usturoiul și se a­mestecă împreună cu restul de brânză. Se repartizează pe blatul rece și se acoperă cu fe­lii de pește afumat; se rulează pe lung, se presară parmezan și se dă la frigider.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*