Ruladă cu portocale

Credit foto: AGfoto/Fotolia.com
Credit foto: AGfoto/Fotolia.com
Credit foto: AGfoto/Fotolia.com

Ingrediente pt. 14 felii
Blat:
• 5 ouă • 1 praf de sare • 50 g zahăr
• 1 linguriță coajă de portocală rasă • 2 picături esență de portocale
• 80 g făină
Cremă și ornat:
• 2 portocale • 250 g brânză de vaci
• 8 linguri jeleu de portocale
• 2 plicuri zahăr vanilinat • scorțișoară
• cardamom măcinat • 250 g margarină
• 100 ml frișcă

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se unge o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Pentru blat, se separă ouăle. Se bat albușurile cu sare. Gălbenușurile se bat cu zahăr; se adaugă coajă și esență de portocale, apoi albușul bătut și făina; se omogenizează.
Se așază compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se nivelează și se coace 10–12 min. Se scoate și se răstoarnă pe un prosop pudrat cu zahăr. Se unge hârtia de pe fund cu puțină apă și se desprinde ușor. Se rulează foaia în prosop și se lasă să se răcească.
Se amestecă brânza cu margarină, suc de portocale, jeleu de portocale, mirodenii și zahăr vanilinat.  Se derulează blatul și se unge cu cremă; se rulează la loc. Se bate frișca și se șpri­țează decorativ pe ruladă. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.
Prep.: 30 min.
Coacere: 12-15 min.
Răcire: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*