Ruladă cu orez

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 180 g orez risotto • sare
• 220 g amestec de legume congelate (fasole verde, mazăre, morcovi) • 1 ceapă
• 1 lingură ulei • piper • un praf de nucșoară • 150 g șuncă feliată • 50 g cașcaval ras

Se spală orezul cu apă rece. Se adaugă 300 ml apă, se să­rează și se fierbe înăbușit, cca 25-30 min. Se lasă să se răcească.
Se lasă să se decongeleze legumele și se înăbușă apoi în tigaia cu ulei încins cca 8 min., împreună cu ceapa. Se adaugă sare, piper și nucșoară și se lasă să se răcească.
Se așază orezul pe o bucată de folie de copt și se repartizează în strat uniform cu o spatulă, în formă de dreptunghi gros de cca 5-7 mm. Deasupra se așază un strat de felii de șuncă și legumele. Se rulează totul strâns în hârtie (fără să prindem hârtia în interiorul ruladei!). Se înfășoară în final rulada și într-un strat de folie de aluminiu și se dă la frigider cca 30 min. Se despachetează ruloul înainte de servire, se taie felii folosind un cuțit ascuțit și se presară deasupra cașcaval ras.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*