Ruladă cu fructe de pădure

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
• 4 ouă • 1 praf de sare
• 150 g zahăr pudră
• 95 g făină • 50 g cacao
Cremă
• 150 g mascarpone • 1 lingură de zahăr pudră • 200 ml frișcă
Sos
• 180 g zmeură • 3 linguri de zahăr tos • 100 g afine • 80 g fragi

Se separă ouăle; se bat albu­șurile cu praful de sare și se înglobează pe rând zahărul, gălbenu­șurile și făina cernută cu cacao. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se încinge cuptorul la 185 ºC și se coace blatul 12 min. Se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un prosop tapetat cu zahăr; se desprinde hârtia de pe fund. Se rulează blatul în prosop și se lasă să se răcească.
Se prepară umplutura din mas­car­pone și zahăr; se înglobează frișca bătută. Se derulează blatul și se așază deasupra um­­plutura; se rulează la loc și se dă la frigider.
Se prepară sosul: se pune într‑o crăticioară zmeura, se pu­drează cu zahăr, se zdrobește cu furculița și se dă în clocot. Se pasează. Se adaugă restul de fructe și se încălzesc puțin împreună. Se pudrează rulada cu praf de cacao, se taie felii și se ser­vește cu sos.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*