Ruladă cu fructe de pădure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 8 bucăți
• 6 ouă • 6 linguri zahăr
• 6 linguri făină • 250 g brânză de vaci grasă • 250 ml frișcă
• 100 g zahăr pudră
• 300 g fructe de pădure asortate (căpșuni, zmeură, mure)

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se prepară blatul de pandișpan: se separă ouăle; se bat gălbenușurile cu zahăr. Albușurile se bat separat și se înglobează treptat în spuma de gălbe­nușuri. În final se încorporează făina.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se repartizează aluatul și se nivelează. Se coace 10 min. Se rulează blatul cald în hârtia de copt și se lasă să se răcească.
Se așază într-un castron brânza rece; se adaugă frișca lichidă rece, precum și zahărul. Se bate astfel încât să rezulte o cremă tare.
Se derulează blatul rece și se îndepărtează hârtia de copt. Se unge blatul cu cremă și se presară deasupra fructe de pădure. Se rulează din nou și se lasă la frigider cel puțin 1 oră, ca să se întărească.
Rulada se pudrează cu zahăr, se taie felii și se servește imediat.

Preparare: 45 min.
La rece: 30 min.
Pauză: cca 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*