Ruladă cu frișcă și căpșuni

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

 

 

 

Ingr. pt. 12 felii
Blat:
• 3 ouă • 80 g miere • 30 g zahăr • 1 praf sare • 110 g făină de grâu • 20 g făină de hrișcă
Cremă și decor:
• 500 g căpșuni • 500 ml frișcă • 2 plicuri praf întăritor de frișcă • 1 lingură miere

Cuptorul se încinge la 175º C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenușu­rile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere și zahăr.
Albușul se bate cu sare și se toarnă peste găl­be­nușuri. Se adaugă făina și se înglobează. Compo­ziția se toarnă în tavă, se nivelează și se coace cca 15–20 min.
Blatul se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezește și se desprinde. Blatul se rulează pe lung și se lasă să se răcească.
Se taie bucăți căpșu­ni­le. Se bate frișca îm­pre­ună cu praful întăritor și se înglobează mierea. Se pun deoparte 3 linguri, iar în res­tul se încorporează căpșu­nile.
Se derulează blatul, se unge cu cremă și    se rulează. Deasupra se șpri­țează cuiburi din frișca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpșu­nă. Se dă la rece până în momentul servirii.
Preparare: 30 min. Coacere: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*