Ruladă cu cremă de vanilie

Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia

Ingrediente pt. 12 felii
Blat de pandișpan:
• 4 albușuri • 4 gălbenușuri
• 4 linguri zahăr fin • 4 linguri făină • 1 praf de sare
• zahăr pudră
Cremă:
• ½ plic praf de budincă de vanilie • 150 ml lapte • 150 g unt moale • 60 g zahăr pudră
• 4 linguri lapte condensat
• 1 plic zahăr vanilinat
Ornat: • 125 g fructe de physalis • 150 ml frișcă
Se bat albușurile cu 1 praf de sare; se înglobează zahărul lingură cu lingură și se bate be­zea. Apoi se încorporează gălbenu­șurile și făina. Se repartizează com­po­ziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se nivelează. Se încinge cuptorul la 200 ºC și se coace blatul cca 10 min. Se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un prosop tapetat cu zahăr. Se desprinde hârtia de copt de pe fund; se rulează blatul în prosop și se lasă să se răcească. Se dizolvă praful de budincă într-o cantitate mică de lapte. Restul de lapte se dă în clocot și se înglobează amestecul de budincă; se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând încontinuu, cca 2 min. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Se bate untul moale cu zahărul și se înglobează laptele condensat lingură cu lingură. Acest amestec se încorporează treptat în budincă, împreună cu zahărul pudră și zahărul vani­linat. Crema se lasă să se ră­cească 30 min. Se rup frunzele fructelor de physalis; fructele se spală și se șterg.
Se derulează blatul și se unge cu cremă; se așază deasupra un șir de boabe de physalis. Se rulează și se dă la frigider 1 oră. Se unge cu frișcă bătută și se ornează cu restul de fructe.
Preparare: 45 min. La frigider: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*