Ruladă cu cremă de banane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
Blat:
• 5 ouă • 120 g zahăr pudră
• 2 linguri cacao • 200 g masă de marțipan
Cremă:
• 1 banană • 150 g brânză de vaci grasă
• 1 plic zahăr vanilat • 200 ml frișcă

Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Se separă ouăle; albușurile    se bat spumă. Gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul pudră și cacao; se înglobează albușurile bătute.
Se repartizează aluatul în tavă și se coace 8 min. în cuptorul încins la 250 °C. Se scoate din tavă hârtia de copt, cu tot cu blatul și se răstoarnă pe un prosop textil pudrat în prealabil cu zahăr; se desprinde cu grijă hârtia de copt de pe fund și se lasă să se răcească blatul.
Se prepară crema astfel:  se pasează banana și se amestecă cu zahăr vanilat și brânză de vaci. Se așază crema pe blat și se rulează.
Se întinde o foaie din masa de marțipan și se așază de jur-împrejurul ruladei; se pliază și se lipește în partea de jos. Se pudrează cu zahăr. Se taie felii înainte de servire.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*