Ruladă cu căpșuni

Credit foto: Christopher Elwell/2012/shutterstock.com
Credit foto: Christopher Elwell/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 felii
Blat
• 4 ouă •125 g zahăr
•1 plic zahăr vanilinat
•80 g făină
•40 g amidon
•1 linguriță praf de copt
•40 g cacao
Cremă și ornat
•5 foi gelatină •500 ml frișcă
•1 plic zahăr vanilinat
•100 g ciocolată neagră
•300 g căpșuni

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se unge bine o tavă și se tapetează cu hârtie de copt. Pentru blat, se separă ouăle. Albușurile se așază într-un castron fără urme de grăsime și se bat cu 4 linguri apă rece; se adaugă zahăr tos și zahăr vanilinat și se bate în continuare, până ce be­zeaua strălucește și formează țepi. Se înglobează gălbe­nușurile, apoi făina amestecată cu amidon, praf de copt și cacao; se omogenizează. Se așază compoziția în tavă și se nivelează; se coace la cuptor  12-15 minute. Se scoate și se răstoarnă imediat pe un prosop umed. Se umezește hârtia cu puțină apă și se desprinde cu grijă. Se rulează blatul în prosop și se lasă să se răcească.
Se prepară crema: se înmoaie gelatina în apă rece 5 min. Se pun deoparte 3 linguri de frișcă, iar restul se bate cu zahăr vanilinat. Se dizolvă gelatina la foc moale. Se înglobează în ea 3 linguri frișcă și apoi se încorporează totul în compoziția mare de frișcă, turnând în fir subțire.
Se derulează blatul și se acoperă cu cremă; se presară 200 g căpșuni tăiate bu­cățe­le. Se rulează blatul în prosop. Se topește cio­colata în frișca pusă deoparte și se unge rulada. Se ornează cu restul de căpșuni și se dă la frigider 3 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*