Rozete cu zmeură

Credit foto: Bochkarev-Photography/2012/shutterstock.com
Credit foto: Bochkarev-Photography/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 ml înghețată de zmeură • 50 g unt
• 60 g fistic • 100 g migdale
• 100 g alune de pădure
• 450 g zmeură• 120 g zahăr pudră
• 150 ml suc de portocale

Se tapetează cu folie transparentă mai multe forme mici de tartă. Se topește untul.
Se amestecă fisticul cu migdale și alune și se macină grosier cu mixerul. Se amestecă îm­preună cu untul topit și se așază compoziția pe fundul for­melor, încrustându-se ca un blat.
Se pasează 300 g zmeură; se înglobează 100 g zahăr pudră și sucul de portocale; se dă la con­gelator cca 3 ore, amestecând cu furculița la intervale de cca 15 min., pentru a nu se forma cristale de gheață. Se repartizează pe blaturi sorbetul obținut și se dă la congelator cca 60 min.

Se lasă să se decongeleze înghețata de zmeură, apoi se introduce în șpriț și se șpri­țează rozete pe fiecare tortuleț. Se dau la congelator încă 60 min.
Cu 10 minute înainte de servire, se scot tortulețele din congelator, se desfac blaturile din folie și se ornează rozetele cu restul de zmeură.

Preparare: 40 min.
La foc: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*