Roșii umplute

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 roșii • 140 g cuscus
•  450 ml supă de pasăre fierbinte
• 3 linguri ulei de măsline
• 100 g șuncă de curcan
• 2 cepe verzi • 80 g măsline negre
• 4 fire oregano
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri cașcaval dietetic
(20% grăsime)
• sare, piper

1 Se taie căpăcelele roșiilor și se golesc de cotoare și de semințe. Se prăjește puțin cusucusul într-o lingură de ulei; se stinge cu supă și se amestecă la foc moale până absoarbe tot lichidul. Se acoperă vasul și se ia vasul de pe foc; se lasă să se odihnească 10 min.
2 Se prăjeș­te șunca tăiată mărunt în restul de ulei și se adaugă ceapa; se călește, se ia de pe foc și se înglobează cuș­cușul, sare, piper și usturoi, apoi măslinele și se umplu roșiile. Se presară cașcavalul, se așază căpăcelele și oregano. Se așază într-o tavă unsă și se coc 25 min. la cuptorul încins la 180 °C.
Preparare: 50 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*