Roșii umplute cu orez

Credit foto: Jaroslaw Grudzinski/2012/shutterstock.com
Credit foto: Jaroslaw Grudzinski/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 750 g roșii • 1 ceapă • 1 morcov • 1/4 rădăcină țelină • 1 dovlecel mic • 1 lingură unt • 100 g orez • sare, piper alb • 2 lingurițe smântână • 75 g cașcaval ras • pătrunjel • 1 linguriță ulei de măsline

1 De la fiecare roșie se taie câte un căpăcel. Se golesc de miez și se pune deoparte 100 g din acesta. Morcovii, țelina și dovleceii se taie mărunt. Se călește ceapa tocată în unt, se adaugă orez și se călește puțin. Se stinge cu 200 ml apă; se adaugă morcovi și pulpă de roșii; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Se adaugă țelina și dovleceii; se fierb 15 min. Se sărează și se piperează.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se înglobează în compoziția de orez smântâna, cașcavalul, 1 lingu­riță pătrunjel tocat, sare și piper. Se umplu roșiile și se așază într-o formă de gratin unsă. Se așază căpăcelele și se stropesc cu ulei de măsline. Se coc 20 min.

Preparare: 30 min. Coacere: 40 min. Per porție: 240 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*