Roșii umplute cu măsline

Credit foto: across/2012/shutterstock.com
Credit foto: across/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 roșii proaspete • 60 g roșii uscate conservate în ulei
• 50 g măsline fără sâmburi
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi • 4 fire busuioc
• 4 linguri ulei de măsline
• 200 g orez fiert
• 2 linguri capere
• sare, piper

1 Se spală roșiile și i se taie fiecăreia câte un căpăcel. Se golesc de miez și se toacă pulpa. Se lasă să se scurgă roșiile uscate de ulei, apoi se taie cuburi. Se toacă măslinele. Se toacă ceapa și usturoiul. Se curăță busuiocul, iar jumătate din cantitatea de frunze se toacă. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
2 Se călesc într-o lingură de ulei ceapa, usturoiul și busuiocul tocat; se adaugă bucățelele de roșii. Se lasă să dea în fiert. Se adaugă orezul, măslinele și caperele, sare și piper. Roșiile golite de miez se umplu cu acest amestec și se așază într-o tavă unsă; se pun căpăcelele peste roșii și se coc la cuptor timp de cca 25 min. Se ornează cu restul de busuioc și se stropesc cu restul de ulei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*