Roșii murate

Credit foto: chamillew/Fotolia.com
Credit foto: chamillew/Fotolia.com
Credit foto: chamillew/Fotolia.com

4 borcane (a 250 ml)
Preparare: 25 min.
Fierbere: 25 min.
• 1,5 kg roșii sau gogonele
• 350 g ceapă • 4 căței de usturoi
• 4 fire tarhon • 500 ml vin alb
• 500 ml oțet • 2 lingurițe sare
• 1 linguriță zahăr • 1 lingură boabe de piper negru

Se spală roșiile. Se curăță ceapa și usturoiul. Se taie. Se așază în borcane curate straturi de roșii și de rondele de ceapă.
Se spală tarhonul și se scutură; se toacă și se adaugă în borcane, împreună cu usturoiul.
Oțetul și vinul se toarnă într-o oală cu 500 ml apă.  Se adaugă sarea, zahărul și boabele de piper.
Zeama se lasă să fiarbă cca 15 min. Se toarnă fierbinte peste roșii. Se închid bine borcanele. Înainte de servire, se lasă să se marineze cel puțin 3 zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*