Roșii crocante la cuptor

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un aperitiv delicios

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 roșii • sare, piper • 150 g slănină tăiată cubulețe • 1 ceapă
tocată • 4 felii de pâine tăiate cubulețe •1-2 lingurițe oregano • 1-2 linguri cașcaval ras

• unt

1 Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se taie capacul de la roşii, cu o lingură se scoate miezul, se pune deoparte. Tomatele golite se așa­ză într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt.
2 Slăninuţa se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin, apoi se adaugă ceapa tocată, se prăjesc puţin împreună, după care se pun cu­bu­leţele de pâine şi se rumenesc şi acestea. Se adaugă cam jumătate din miezul păstrat de la tomate, se amestecă totul cu grijă. Cu acest amestec se umplu tomatele. Se condimen-tează cu sare şi piper. Se acoperă tomatele umplute cu capacul lor, se presară cu brânza rasă şi cu fulgii de unt. Restul de pulpă păs-trată se dispune în vas, în jurul tomatelor um-plute. Se dă la cuptor și se gratinează cca 15 -20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*