Rosa gelata

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 6 porții
• 100 ml lapte • 1 păstaie vanilie
• 3 găl­be­nușuri • 70 g zahăr
• 4 petale de trandafir
• 500 ml frișcă • 100 ml sirop de zmeură
• 2 picături de ulei eteric de trandafir
• petale de trandafir glasate

Se dau în fiert 100 ml lapte cu miezul de la o păstaie de vanilie.
Separat se amestecă 3 găl­benușuri cu 70 g zahăr. Se a­daugă laptele cu vanilie și se bate la bain-marie. Se scoate și se amestecă până se răcește.
Se toacă 4 petale de trandafir (nestropite!!) și se amestecă împreună cu 500 ml frișcă, 100 ml sirop de zmeură, 2 picături de ulei eteric de trandafir (Plafar).
Se dă la congelator 3 ore, amestecându-se des, pentru a nu se forma ace de gheață. Se deco­rează cu petale de trandafir glasate.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*