Roastbeef cu mămăligă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
La marinat: 30 min.
• 7 linguri ulei de floarea-soarelui
• câteva picături de sos Worcester
• 800 g friptură de vită la cuptor
• sare, piper • 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 2 fire pătrunjel verde • 250 g mălai • 750 ml lapte

Într-un castron, se amestecă 4 linguri de ulei cu sos Worcester. Se spală carnea sub jet de apă rece și se șterge cu un prosop de bucătărie; se sărează, se piperează și se lasă să se marineze cca 30 min. Se scoate carnea din marinată și se prăjește de jur-împrejur cca 5 min., într-o lingură de ulei. Se reduce temperatura și se prăjește carnea cca 15 min, amestecând frecvent. Se scoate carnea din tavă și se lasă să se odihnească în cuptorul încins la 100 ºC.
Se taie carnea în felii transversale. Se curăță ceapa și usturoiul; ceapa se toacă, usturoiul se taie felii.
Se toacă pătrunjelul. Se încinge într-o tigaie restul de ulei; se adaugă ceapa și usturoiul și se prăjesc cca 3 min. La final se toarnă laptele și se adaugă pătrunjelul tocat și sare; se dă în fiert. După câteva minute se reduce temperatura și se presară mălaiul, în ploaie.
Se amestecă și se fierbe mămăliga până ce se îngroașă.  Friptura se servește cu mămăligă și se asezonează cu sos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*