Risotto din quinoa cu șofran

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g quinoa
• 1 ceapă
• 2 linguri ulei de măsline 
• 200 ml vin alb
• 800 ml supă de legume
• 1 praf șofran
• 80 g roșii cherry
• 1 fir tarhon
• 2 linguri mascarpone
• 30 g parmezan ras
Se prăjesc în ulei de măsline quinoa și ceapa tocată; se stinge cu vin alb și se fierbe, amestecând constant, până ce se evaporă lichidul. Apoi se toarnă treptat supa de le­gume și în același timp se înglobează pudra de șofran. Se fierbe timp de 20-25 min., amestecând constant.
Înainte de terminarea timpului de fierbere se adaugă roșiile tăiate jumătăți și tarhonul. Se amestecă bine și 
se adaugă mascarpone și parmezan. Se repartizează mân­carea pe farfurii și se or­nează cu fâșii de parmezan și tarhon.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*