Risotto cu sparanghel

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g sparanghel verde • sare • 200 ml lapte
• 1 ceapă • 40 g unt • 350 g orez cu bob rotund • 250 ml vin alb
• 500 ml supă de legume
• 50 ml smântână • 100 g parmezan ras

Se decojesc tijele de sparaghel; se decupează capetele lem­noase. Tijele se pun la fiert în lapte clocotit cu sare. Se toacă ceapa.
Se încinge untul într-o cratiță și se călește ceapa. Se adaugă orezul și se prăjește puțin, apoi se stinge cu vin și se amestecă bine. Se lasă să fiarbă orezul, turnând treptat supă, eventual și apă.
Se pune deoparte puțin sparanghel, restul se pasează. Se adaugă la orez smântâna și o bucățică de unt, apoi parmezanul și piureul de sparanghel. Se încălzesc împreună și se ser­vește imediat preparatul, cu tijele de sparanghel fierte și parmezan.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*