Risotto cu legume (de post)

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Maestru bucătar Jakob Hausmann propune această variantă de post a risottoului italian; savoarea se datorează legumelor și vinului

Maestrul Jakob Hausmann este patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

Ingr. pt. 4 porții
• 2 cepe mici • 1 cățel usturoi • 3 linguri margarină
• 200 ml vin alb • 300 g orez cu bob  rotund
• 300 g gulie
• 150 g morcovi • 300 g țelină rasă • 1 l supă de legume • sare, piper
• 1 foaie dafin
• 1 plic șofran
• 50 g margarină

Se topește 1 lingură margarină; se călesc ceapa și usturoiul tocate; se adaugă orezul și se lasă până devine sticlos, după care se adaugă legumele. Peste amestec se toarnă vinul și se adaugă foaia de dafin; se lasă să scadă până ce în tigaie rămâne foarte puțin lichid. Se adaugă, amestecând continuu, câte puțin din supă, astfel ca orezul să fie mereu acoperit de zeamă. Se fierbe 20 min., astfel ca orezul să rămână al dente. În final, se adaugă restul de margarină, șofran și piper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*