Risotto cu ciuperci

Credit foto: -Lsantilli/Fotolia.com
Credit foto: -Lsantilli/Fotolia.com
Credit foto: -Lsantilli/Fotolia.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 500 g orez cu bob rotund
• 500 g ceapă
• 250 g ciuperci Champignon
• 1 dl vin alb sec
• 2 lingurițe margarină
• sare, piper
• 1 lingură sos de soia

Se curăță ceapa și se toacă. Se așază într-o farfurie specială pentru cuptorul cu microunde și se adaugă 1 linguriță de margarină. Se acoperă și se dă la cuptorul cu microunde la gradația de putere 8 timp de 10 min. Se închide apoi cuptorul și se lasă să se odihnească ceapa înăuntru încă 5 min.
Între timp se curăță ciupercile. Se toarnă într-o oală 1,5 l de apă sărată și se pune la încălzit. Când dă în clocot, se adaugă orezul spălat, ciupercile și ceapa și se lasă să fiarbă. După 10 min. se toarnă vin alb.  Se mai fierbe la foc mediu 20 min., până se înmoaie orezul. Se potrivește de sare și piper, se adaugă margarină și sos de soia.
Preparare: 10 min.  La cuptor: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*