Risotto cu cerneală de sepie și spumă de bisque

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu, bucâtar-șef gătește un risotto cu arome marine!

Ingrediente pentru 1 porție:
• 100 g orez pentru risotto • 50 g ceapă tocată
• 30 g usturoi tocat • 50 ml vin alb
• 50 ml ulei de măsline • 50 parmezan ras
• 1 plic de cerneală de sepie • sare • piper
• 150 ml supă legume • 3 creveți jumbo
• spumă de bisque

1Se încinge într-o tigaie adâncă uleiul de măsline. Se călește ceapa, apoi se adaugă usturoiul.
2Se toarnă orezul în vas și se că­leș­te amestecând continuu. Se stinge cu vinul alb, apoi se adaugă supa
de legume treptat și amestecând continuu. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă cerneala de sepie, puțin unt și, la final, parmezanul, apoi se amestecă.
3Între timp, se prăjesc creveții decorticați în ulei de măsline, în altă tigaie. Se montează pe farfurie și se toarnă spuma de bisque.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*