Rigatoni cu piept de curcan

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune o rețetă de paste în stil tradițional italian, cu pesto, legume și carne de curcan

Ingrediente pentru 2 porții:
• 100 g piept de curcan • 120 g rigatoni cu pesto
• 50 g dovlecei, 50 g morcovi, 50 g dovlecei (toate sote)
• 20 g sos pesto • 10 g usturoi
• 0,03 g sare, 0,06 g piper • 10 ml vin alb
• 10 ml ulei de măsline • 5 g pătrunjel
• 20 g parmezan • 1 polonic supă caldă

1Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se sotează și legumele (se taie fâșii, se fierb și se înnăbușă în unt).
2Se călește usturoiul în uleiul de măsline. Se adaugă fâșiile de curcan și se condimentează cu sare și piper. Se adaugă legumele sote.
3Se adaugă sosul pesto și se stinge cu supă și vin. Pastele se scurg și se repartizează în tigaie. Se presară jumătate din parmezanul și pătrunjelul proaspăt tocat. Se servește pe farfurie, presărândsu-se restul de parmezan și pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*