Ricciarelli italienești

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 20 bucăți
• ½ baton de vanilie • 465 g zahăr pudră
• 500 g migdale măcinate • 1 g praf de copt
• 75 g coajă de portocală confiată • 1 praf de sare
• 100 g albușuri • 100 ml apă • 30 g miere
• 150 g zahăr pudră
• 29 migdale decojite

Se taie în două batonul de va­nilie și se scoate miezul cu vârful cuțitului. Se amestecă împreună cu 150 g zahăr pudră și se adaugă la făina amestecată cu praf de copt.
Se adaugă coaja de portocală, albu­șurile și un praf de sare. Se amestecă apa cu miere și restul de zahăr și se fierbe un sirop, la 116 ºC.
Siropul cald se adaugă la restul de ingrediente și se frământă. Se lasă să se odihnească aluatul 24 de ore.
Se pudrează planșeta cu zahăr. Se modelează rulouri de aluat (5 cm Ø) și se taie felii groase de 2 cm.
Se încrustează în mijlocul fiecărei felii câte o migdală. Se așază feliile pe o tavă și se coc 10 min. la 180 ºC.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*