Ravioli gratinate cu roșii

Credit foto: Lulu Durand/2012/shutterstock. com
Credit foto: Lulu Durand/2012/shutterstock. com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 cepe franțuzești • 1 cățel de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline
• 500 g roșii decojite (Tetrapak)
• oregano
• sare, piper • 1 foaie de dafin
• 500 g ravioli umplute cu brânză
(proaspete, de cumpărat)
• 4 roșii • 250 g mozzarella
• 100 g pesto de busuioc (de la borcan)

1 Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în ulei de măsline. Se adaugă roșiile, 1/2 linguriță oregano, sare și piper. Se adaugă foaia de dafin și se fierbe fără capac 10 min.
2 Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se pun ravioli la fiert în apă clocotită cu sare; se trec prin jet 
de apă rece și se lasă să se scurgă. Se curăță roșiile și se taie felii. Se lasă să se scurgă mozzarella și se taie felii.
3 Pe fundul a 4 forme mici de gratin sau al uneia singure, mare, se repartizează pesto. Se așază deasupra straturi alternative de ravioli și felii de roșii; se acoperă cu sos de roșii. Se așază deasupra mozzarella și se coace gratinul la cuptor cca 15 min. Se ornează cu busu­ioc.

Sosul de roșii se poate completa cu legume: se curăță și se taie cubulețe 150 g morcovi și 150 g țelină; se călesc cu ceapa și usturoiul. Se prepară apoi sosul așa cum este descris mai sus. Un strop de oțet balsamic conferă sosului un plus de rafinament.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*