Ravioli gratinate cu roșii și ardei

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 20 min. La foc: cca 25 min.
•  2 cepe franțuzești •  1 cățel de usturoi
•  2 linguri ulei de măsline •  200 g roșii decojite (tetrapak)
•  300 g ardei capia roșii, copți și decojiți
•  oregano •  sare, piper
•  1 foaie de dafin •  500 g ravioli umplute cu brânză (refrigerate)
•  4 roșii •  250 g mozzarella •  100 g pesto de busuioc  (de la borcan)

Se toacă usturoiul și ceapa și se călesc în ulei de măsline. Se adaugă roșiile, jumătate de linguriță oregano, sare și piper. Se adaugă foaia de dafin și ardeii copți tăiați fâșii. Se fierbe fără capac 10 min.
Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se pun ravioli la fiert în apă clocotită cu sare; se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se curăță roșiile și se taie felii. Se lasă să se scurgă mozzarella și se taie felii.
Pe fundul a 4 forme mici de gratin sau al uneia singure, mare, se repartizează un strat de pesto. Se așază deasupra straturi alternative de ravioli
și felii de roșii; se acoperă cu sos de roșii și ardei. Se așază deasupra mozzarella și se coace gratinul în cuptorul pregătit, timp de cca 15 min. Se or­nează cu busu­ioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*