Ravioli cu spanac și unt

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 50 min.
La odihnă: 1 oră
Aluat: • 2 ouă • 50 ml ulei de măsline • 120 ml apă
• 350 g făină • ½ linguriță sare
Umplutură: • 250 g ricotta • 3 linguri pătrunjel tocat
• 2 linguri nuci tocate • sare, piper
Sos: • 100 g unt  • 1 ardei iute
• 300 g spanac

Se prepară aluatul: se bat într-un castron ouăle cu uleiul și apa, cu o furculiță. Pe planșeta curată se cerne făina cu sare și se face o gropiță la mijloc; se toarnă înăuntru compoziția de ouă și se amestecă cu grijă, mai întâi cu lama cuțitului, apoi cu mâinile.
Se frământă aluatul adăugând treptat făină, până când nu mai este lipicios. Se înfășoară în folie și se lasă să se odihnească cca 1 oră.
Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, se sărează și se piperează.
Se toarnă într-o oală 3 l de apă și se dau în clocot. Se împarte aluatul în 2 porții și se întinde din fiecare câte o foaie subțire și dreptunghiulară. Pe una dintre aceste foi se repartizează la distanțe egale (cca 5 cm) câte o linguriță de umplutură. Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se presează în locurile unde se ating foile. Se decupează colțunași (ravioli) cu rotița pentru aluat și se presează marginile. Ravioli se așază în apă clocotită și se lasă să fiarbă cca 5 min.
Se prepară sosul: se topește untul într-o tigaie adâncă și se adaugă ardeiul iute tocat; se călește. Apoi se adaugă spanacul curățat, se acoperă cu un capac și se înăbușă puțin. Se scurg ravioli și se așază în sos. Se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*