Ravioli cu nuci

Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com
Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
•  300 g făină • 2 ouă • 1 gălbenuș • 1 lingură ulei de măsline
• 50 g roșii uscate conservate în ulei • 125 g mozzarella
• 2 linguri miez de nucă • 1 albuș • salvie
• 4 linguri unt • sare • piper

Se frământă un aluat din făină, ouă, gălbenuș, ulei, 1/2 lin­guriță de sare și eventual puțină apă. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 30 min.
Se prepară umplutura: se lasă să se scurgă ro­șiile, apoi se taie mă­runt, la fel ca brânza și nu­cile. Se amestecă și se piperează. Se împarte aluatul în două și se în­tinde o foaie subțire pe planșeta tapetată cu pu­țină făină.
Pe jumătate din foaie se așază câte o linguriță de umplutură la intervale de 4 cm. Marginile se ung cu albuș și se așază deasupra a doua foaie de aluat; se presează de jur-împrejurul umpluturii. Se decupează pătratele, pentru a se obține ravioli; se pun la fiert în apă clocotită cu sare și se lasă să fiarbă 4–5 min. la foc moale. Apoi se călesc în unt, cu frunze de salvie. Se presară parmezan și piper din râșniță.

Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*