Ravioli carbonara

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la noul restaurant „18 Lounge“ din capitală, vă invită să savurați un preparat clasic italian, reinterpretat

Ingrediente pentru 1 porție:
• 120 g ravioli (cu umplutură carbonara) • 50 g bacon
• 2 gălbenușuri
• 70 ml vin alb
• 5 ml ulei de măsline
• 20 g parmezan ras fin
• 50 g parmezan ras solzi
• sare, piper
1Se fierb ravioli conform indicațiilor de pe ambalaj.
2Se freacă gălbenușurile de ou. Se înglobează parmezanul ras fin și se toarnă vinul alb.
Se mai amestecă până când sosul este omogen. Se încinge ulei de măsline într-o tigaie și
se prăjește baconul cca 3 min. la foc iute.
3Se scurg pastele și se toarnă în tigaie. Se toarnă sosul obținut din gălbenușurile de ou. Se condimentează cu sare și piper. Se așază pe o farfurie. Se presară piper proaspăt măcinat pe marginea farfuriei și se repartizează deasupra solzii de parmezan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*