Ratatouille

Credit foto: Lisovskaya Natalia/2012/shutterstock.com
Credit foto: Lisovskaya Natalia/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 3 porții
• 1 vânătă • 1 dovlecel • 1 ardei gras verde • 3 roșii • 1/2 ceapă roșie • 1 cățel de usturoi
• 1 foaie de dafin • 1 lingură oțet • 1 linguriță miere
• 1 lingură busuioc tocat
• 1 linguriță cimbru
1 Se opăresc roșiile, se decojesc și se taie cuburi. Se taie cuburi sau felii restul legumelor. Se încinge ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc ușor cuburile de vinete; se scot și se pun deoparte. Se prăjesc separat cuburile de dovlecei și cuburile de ardei gras; se pun deoparte.
2 Se așază în cratiță ceapa și se călește; se adaugă usturoiul, foaia de dafin și cimbrul. Se stinge cu oțet. Se așază la loc legumele în cratiță, inclusiv cuburile de roșii. Se adaugă miere și se înăbușă la foc moale 15 min., amestecând regulat. Se adaugă busuioc, sare și piper.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*