Ratatouille cu paste

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 1 vânătă • 1 ceapă roșie
• 1 dovlecel • 1 ardei gras galben • 4 roșii mari
• 3 linguri verdețuri tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, pătrunjel)
• sare, piper • 5 linguri ulei de măsline • 350 g paste scurte
• 2 căței de usturoi • 100 ml bulion

Se prepară ghiveciul pro­ven­sal de legume (ratatouille): se taie vânăta și dovlecelul în felii, se sărează și se lasă să se scurgă 15 min. Apoi se șterg și se pun într-un castron.
Se taie ceapa felii. Se curăță ardeiul gras de cotoare și pielițele albe, iar pulpa se taie cuburi. Se taie roșiile felii și se amestecă într-un castron cu restul de legume. Se presară verdeață și se amestecă.
Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se sărează, se piperează, se stropesc cu 4 linguri de ulei și se coc cca 40 min. în cuptorul încins la cca 170 ºC.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se toacă usturoiul și se călește în restul de ulei; se adaugă bulion și se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se adaugă pastele, se amestecă și se repartizează în farfurii adânci. Se repar­tizează deasupra ratatouille.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*