Răsturnată cu gutui

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB10 felii / Preparare: 2 ore
• 100 g nuci prăjite și măcinate • 2 linguri miere • 300 g zahăr
• 2 plicuri zahăr vanilat • 1 linguriță scorțișoară
• 1 linguriță coriandru măcinat • 225 g unt
• 1 praf sare • 1 lingură coajă de lămâie rasă
• 2 ouă • 150 g mălai • 1 linguriță praf de copt
• suc de lămâie • 2 linguri peltea de gutui
• 750 g gutui proaspete rase

Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se unge o formă cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se unge din nou cu ulei. Se dă în fiert mierea cu 100 g nuci, 150 g zahăr, 75 g unt, zahăr vanilat, scorțișoară, coriandru. Compoziția se repartizează în formă.
Gutuile rase se fierb în suc de lămâie cu apă, se răcoresc, se amestecă cu 2 linguri de peltea și se repartizează peste compoziția de nuci.Se bat 150 g unt cu 150 g zahăr, sare, coajă de lămâie, ouăle pe rând, mălai, praf de copt. Se pune aluatul peste gutui și se coc 45 de minute.
Se deschide ușa cuptorului și se lasă să se răcorească.
Se răstoarnă prăjitura pe un platou de desert.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*