Rasol de pește cu legume asortate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 4 fileuri de biban • 5 cartofi • 3 morcovi
• 1 rădăcină de țelină • 2 fire țelină verde
• 3 roșii • 50 g fasole verde • 10 g măsline
• 3 fire de mă­rar • 125 ml smântână
• 125 g unt • 1 verdeață proas­pătă
• 1 l supă de pește • sare, piper • 1 lămâie

Se taie carnea bucăți de aceeași mărime și se sărează. Se toarnă supa într-o oală sau cratiță. Se spală legumele și se decojesc. Se taie cuburi mor­covii, țelina și cartofii; se așază în supă, împreună cu fasolea verde și verdeața. Se lasă să fiarbă 6 min. până ce lichidul își reduce volumul la jumătate și legumele sunt aproape fierte; se sărează și se piperează. Se adaugă untul.
Peștele se așază într-o cratiță și se toarnă supă până ce este complet acoperit. Se taie măsli­nele felii. Roșiile se opăresc, se decojesc și pulpa se taie cuburi. Toate   se adaugă la pește. Se lasă  să fiarbă la foc moale, până ce este gata (cca 6 min.).
Se toacă mărarul și se amestecă împreună cu smântâna; se potri­vește de gust adăugând sare, piper   și coajă de lămâie rasă. Se servește acest sos alături de rasolul de pește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*