Rasol de păstrăv

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 2 linguri sare • 1 lingură suc  de lămăie
• 2 linguri oțet • 200 ml vin alb
• ½ ceapă • 1 cuișor • 1 foaie de dafin
• 1 morcov • 1 fir praz • 1 fir țelină verde
• cimbru • 4 păstrăvi • 100 g unt
• 15 g făină • 1 gălbenuș

Se toarnă într-o oală 2 l de apă; se adaugă sare, suc de lămâie, oțet și vin. Se curăță ceapa și se înfig în ea cuișorul și foaia de dafin. Se curăță morcovul, prazul și țelina; se taie grosier și se adaugă toate în oala cu apă. Se adaugă cimbru și se dă în clocot. Se fierbe 20 min. Se adaugă apoi păstrăvii în zeamă și se lasă să fiarbă cca 15 min. Peștele este gata atunci când se pot desprinde cu ușurință înotătoarele.
Se amestecă untul cu făină și se modelează o bilă. Se toarnă supa într-o oală și se pune la fiert. Se așază înăuntru bila de aluat și se lasă să fiarbă la foc moale, cca 5 min.
În final, se bate gălbe­nușul și se adaugă în sos; nu se mai lasă să fiarbă. Sosul se po­trivește de suc de lămâie, sare și piper, după gust. Păstrăvii se servesc pe farfurii preîncălzite, cu sos și felii de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*