Radicchio cu brioșe

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 40 g unt • 40 g pesmet • 600 g cartofi fierți în coajă
• 150 g brânză gorgonzola sau roquefort
• 50 g parmezan ras • 50 ml lapte • 3 ouă
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu • sare, piper
• 5 linguri oțet de vin • 2 linguri miere
• 3 linguri ulei de nuci • 2 pere • 2 căpățâni radicchio

Cuptorul se încinge la 180 °C. Adânciturile formei de brioșe se ung cu unt și se tapetează cu pesmet. Se decojesc cartofii și se pasează. Se amestecă împreună cu gor­gonzola zdro­bită, parmezan, lapte, ouă, bi­car­bo­nat, sare și pi­per. Se așază în adânciturile for­mei și se coc brioșele 30 min.
Se amestecă oțetul cu miere și ulei, sare și piper. Perele se taie felii. Radicchio se spală, se șterge și se mărunțește cu mâna. Perele și radic­chio se repartizează pe 6 farfurii și se stropesc cu dressing. Se așază pe fiecare farfurie câte 2 brioșe.
Preparare: 35 min.  Coacere: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*