Quiche cu ciuperci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe pregătește o variantă de tartă sărată, tipică bucătăriei franceze, cu ciuperci și brânză de capră

Ingrediente pt. 1 quiche (tartă)
• 3 ouă
• 30 cl smântână
• 25 ml lapte • 20 g unt
• 30 g ciuperci
• 20 g brânză de capră proaspătă
• 60 g emmentaler ras

1 Se spală și se înlătură piciorușele ciupercilor. Se toacă ciupercile. Se călesc într-o tigaie cu unt 10-15 min.
2 Se sparg ouăle și se pun într-un castron. Se adaugă smântâna. Se toarnă treptat laptele, se presară nucșoara și se amestecă cu un tel. În alt vas se zdrobește cu furculița brânza de capră. Se amestecă cu brânza rasă, ciupercile călite și se toarnă peste compoziția de ouă, lapte și smântână.
3 Se repartizează acest amestec peste tarta coaptă anterior. Se dă la cuptor
30 min., la 210 ˚C (treapta 7 la cuporul cu gaz).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*