Purcel de lapte în sos de limette

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 1 kg pulpă de purcel de lapte (fără oase, cu șorici)
• sare, piper
• 10 linguri ulei de măsline
• 3 linguri suc de limette
• 3 căței de usturoi • 750 g carote (morcovi tineri)
•  1 ceapă • 1 linguriță ghimbir tocat • 2 linguri cubulețe de ardei gras roșu
•  praf de chili • zahăr • 1 linguriță coajă de limette rasă
• frunze de coriandru

Se crestează șoriciul în formă de romburi, se sărează și se piperează. Se amestecă 6 linguri ulei cu suc de limette și usturoi pisat; se unge pulpa cu acest ames­tec și se lasă la frigider peste noapte, să se marineze.
Se încălzește cuptorul la 80 ºC. Se lasă să se scurgă pulpa de marinată și se prăjește de jur împrejur în 2 linguri ulei. Se coace apoi la cuptor cca 2 ore și 30 minute.
Se toacă ceapa și se călește în 2 linguri ulei, cu ghimbirul; se adaugă ardei gras și morcovi și se acoperă vasul; se lasă să fiarbă înăbușit 10 min. Se condimentează cu sare, chili și zahăr și se adaugă coaja de limettă.
Carnea se scoate din cuptor. Sosul din tavă se dă în fiert cu 150 ml apă și se îndepărtează grăsimea de la suprafață. Se adaugă la morcovi și se fierbe cca 10 min. Se servește cu carnea și se ornează cu frunze de coriandru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*