Pulpe de pui la cuptor cu portocale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră
Marinat: 2 ore
• 8 pulpe superioare de pui, cu piele • 80 ml suc de portocale
• 80 ml miere • 3 linguri ulei de măsline • 2 căței de usturoi pisați
• 1 linguriță curcuma • praf de cumin măcinat
• sare, piper • 4 felii de portocale
• 2 linguri rondele de ceapă verde tocată

Se spală carnea. Se încălzește sucul de portocale și se amestecă împreună cu mierea; se dă în fiert amestecând continuu. Se ia sosul de pe plită și se adaugă 1 lingură de ulei, usturoi, curcuma, cumin, sare și piper.
Se ung pulpele de pui pe toate părțile cu acest sos, se acoperă cu folie și se lasă la răcoare cca 2 ore.
Apoi se așază carnea într-o tavă cu margine joasă, tapetată cu hârtie de copt. Se stropește cu restul de ulei și se coace 30 min. în cuptorul încins la 180 ºC.   În acest timp, carnea se stropește din când în când cu sosul care se formează în tavă. Apoi se așază
pe fiecare bucată de carne câte o jumătate de felie de portocală și se mai coace 15 min. Se decorează cu ceapă verde și se servește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*